Livsmestring? Tjek et par gode bøger ud her.

Zornigkuren - sundhed, selvværd og livsglæde

En bog om at finde sin egen vej til mental og fysisk velvære, så livet kildrer i maven trods modgang

Lisbeth Zornig Andersens oplevede en livskrise i 2019 med en personlig konkurs og nedslidt helbred. Hendes autoimmune sygdomme blussede op, bugfedtet bulnede, søvnen gik fra dårlig til ingen og livsglæden var forsvundet. Hun så kun to veje. Give op og dø af skam eller gøre sig stærk. Lisbeth valgte det sidste.

Efter et års research og arbejde med kosten, kroppen og selvværdet er hun nu ti kilo lettere, ti centimeter mindre om livet, 15 år yngre end sin kronologiske alder og tilbage som det overskudsmenneske, hun før var.

Vejen gik omkring viden om vores tarmbakteriers fantastiske evner til at gøre os både slankere og gladere. Vores gener og hvordan vi kan arbejde med at aktivere de gener, der beskytter os. Hvor lidt motion, der skal til for at få en antiinflammatorisk effekt. Hvordan vinterbadning og sauna gør os sundere og gladere. Hvad yoga, meditation og sex rent fysisk gør af gode ting for os. Hvordan gammeldags mormormad via kollagen gør os sundere og smukkere. Genveje til sundhed gennem nemme kostråd. Fastens evne til at forsinke aldringsprocessen. Konkrete tips til den gode søvn. Og hvordan grin og ærefrygt stimulerer vores lykkehormoner.

Måske kan Lisbeths rejse også inspirere dig. Det hele er formidlet simpelt og konkret, og lige til at gå til, hvis du får lyst til at prøve.

P.S. Du har måske hørt om bogen som Tigerdyrskuren – titlen er ændret, men indholdet er det samme.

Køb bogen her

Zornig_forside.jpg

Hør Lisbeth fortælle om tilblivelsen af bogen her

Lisbeth Zornig Andersen har skrevet en ærlig til tider grotesk og ufrivillig morsom fortælling om at navigere i to så forskellige miljøer som middelklasse-København og underklasse-Nakskov, og om at leve med mistillid, skam, angst, søvnbesvær og grænseløshed som tro følgesvende i en verden, hvor karriere og familieliv også skal fungere.

Voksne Lisbeth tager et opgør med den unge Lisbeth og de skader, hun forvoldte andre, i kampen for at lande på begge ben i sit voksenliv. I efterskriftet er der henvisninger og tips til at mestre senfølger af seksuelt misbrug og til at være pårørende.

 

Køb bogen her

fra vred til voksen

Lisbeth Zornig Andersens gruopvækkende, sande fortælling om en barndom i under-Danmark. Denne nye udgave indeholder et nyt kapitel samt opdateringer.

Det er den hudløst ærlige beretning om, hvordan et barn i det moderne velfærdsdanmark overlevede en opvækst fyldt med svigt, vold og overgreb fra de voksne omkring hende. Lisbeth Zornig Andersen skildrer med barnets øjne sin egen opvæks med hverdagens rædsler i et samfund, som er skjult for de fleste. En hverdag fyldt med knytnæver, blod, misbrug, straf, sult, stank og frygt. En far, der forsvandt, en stedfar, der gjorde ondt, en mor, der svigtede.

 

 

Køb bogen her

vrede er mit mellemnavn

Nick Allentoft, journalist og far til tre, har skrevet Bogen til Far som en hjælp til at være tryg i rollen som netop far. Bogen inspirerer til at være en nærværende og engageret far, og guider til rent faktisk at være det.

Der er brug for far på rigtig mange måder. Børn har brug for far, fordi børn elsker deres forældre ubetinget. Partneren har brug for far, fordi en familie består af to forældre og børn. Samfundet har brug for far, fordi vi stadig er ved at lære, hvordan man indretter et samfund, hvor både mor og far har beskæftigelse. Med Bogen til Far får børnefamilien en bog, der anerkender far og med afsæt i både forskning og levet liv giver far et klap på ryggen for at tage sin rolle og ansvar. Bogen til Far er oplagt som gave til den kommende far, den nybagte far og som mors gave til manden, når graviditetstesten viser positiv.

 

 

Køb bogen her


bogen-til-far.jpg

Eksperterne siger om Bogen til Far:

“Spændende, velskrevet og personlig, en slags reflekteret sund fornuft – men også en farrolle, der er rummelig og nærværende og tør stå ved sine erfaringer og holdninger. Og med masser af gode råd fra egen værktøjskasse.”
Per Schultz Jørgensen, mangeårig forsker på børneområdet

“Jeg kan rigtig godt lide det. Den beretter om synspunkter og erfaringer på en dejlig hverdagsagtig måde. Dejligt, at far kommer i fokus som noget andet end mor.“
Professor Niels Egelund, DPU

“Det er en page turner. Jeg blev fra starten virkelig begejstret; bogen kommer vidt og bredt rundt i far-manegen, tør være klart defineret og så flyder sproget rigtig dejligt.”
Anette Tvede, Skolelærer i indskolingen